Auteursarchief: Henk

Kunstmarkt Bergen, 18 juli

Kunstmarkt te Bergen, Noord-Holland
18 juli van 17.00 -22.00 uur

In de fraaie omgeving van het oude hart van het kunstenaarsdorp Bergen, strijken vijf zomerse vrijdagavonden rond de ruïnekerk zo’n 30 kunstenaars en prima muziek neer. Het is weer tijd voor de befaamde Bergense kunstmarkten. De geschiedenis grijpt terug tot 1987, toen Cor Schmeits het initiatief namen voor wat uitgroeide tot een landelijk befaamd evenement. Tegenwoordig organiseren René de Graaf en Paul Marselje de markten.

De goed gevulde kramen bieden de bezoekers een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, sieradenmakers en keramisten; ze zijn allemaal te bewonderen in de schaduw van de oude toren. En er is eerlijke straatmuziek van hoog niveau. Geen vrijdagavond is volledig hetzelfde. Veel kunstenaars wisselen. Ieder jaar zijn er tientallen nieuwe gezichten. Ook de muzikant op de markt is niet alle vijf de vrijdagen dezelfde. Hoe dan ook wordt het weer een kunstzinnig feestje daar in het dorp tussen polder en duinen.

http://www.marselje.nl/kunstmarktbergen

Kunstmarkt Spaarndam, 26 juli

De Spaarndamse kunstmarkten zijn al tientallen jaren een succes. Er is veel publiek en er gaan heel wat bezoekers met meer naar huis dan ze kwamen. Is het toeval of toch een gewoon goede formule. Omdat zoveel toeval niet bestaat moet het dus wel de formule zijn, met veel afwisseling, veel herkenning en veel verrassing. En laten we de kwaliteit niet vergeten, kwaliteit van de kunstenaars en kwaliteit van de muziek.

http://www.marselje.nl/kunstmarkten/3e-markt.htm